sunnuntai 1. joulukuuta 2013

1# Joulukalenteri


Tadaa, tästä se lähtee! Ensimmäisen joulukalenterin luukun aiheeksi valikoitui 10 faktaa Hensusta. Tämähän on sinänsä todella helppo ja samalla niin hankala aihe, kun yritämme saada aikaiseksi sellaisia faktoja joita kaikki eivät jo tiedä.

1. Aivan liian usein saa kuulla Hensusta tätä: se on musta. No ei varmastikaan ole! Tuo on niiiiin ärsyttävää kuunneltavaa, kun kaikki luulevat sitä mustaksi. Se on ihan selkeästi tummanruunikko, sen mahan alla ja kesäisin myös mahassa on selkeästi ja helposti havaittavissa ruskeaa karvaa.


2. Se ei ole mikään pikkulastenponi. Ja etenkään se ei siedä yhtään ylimääräistä silittelyä tai taputtelua. Ei. Se arvostaa omaa rauhaa, tarkoituksenmukaisia hoitohetkiä ja kunnioitusta. Se viihtyy omissa oloissaan, joskus saattaa pitää taputtelusta, rapsuttelusta tms. mutta silloin se vaatii tutun, Hensusta luotettavan henkilön, joka tietää minkä kohdan rapstutuksesta poni pitää.


3. Sen kisaura on näillä näkymin ohi. Menneenä kesänä olivat vielä yhdet koulukisat, mutta siihen nyt mitä todennäköisemmin loppuukin kisaura, jota ponilla on kestänyt ymmärtääkseni yli kymmenen vuotta. Meidän tuloksikkaimpia kisojamme on ollut HeC, vähän päälle 52% ja ristikkoluokasta jaettu 1.sija.


4. Hensun syntymäpäivä on sama kuin serkullani. Missä nyt ei paljoa ole selittämistä. Syntymävuodet sentään ovat eri.


5. Hensu osaa olla laiska, ja aina välillä sillä on päiviä jolloin on ihan mukava olla ne kannusket jalassa. Muutaman kerran vuodessa joutuu ottamaan ihan raipankin käteen jotta eteenpäinpyrkimys säilyy. Ja poni laiskistuu koko ajan enemmän.


6.Hensulla on ollut vain kolme omistajaa, vaikka se onkin asunut useammassa paikassa. Ensin kasvattaja, sitten henkilö, jolta ostimme sen ja sitten minä.


7. Se on ollut kuljetusonnettomuudessa. Tästä aika moni tietää, mutta siihen liittyy sen jalassa oleva arpi ja ennen ongelmana ollut kuljetuskammo, joka on selätetty.


8. Alkaessaan luottaa johonkin se todella luottaa. Mietitäänpä vaikka sitä kuljetusta, ennen sitä ei meinannut millään saada traileriin, nyt minä ja Jemina saamme vain kävellä löysällä narulla sisään ja poni seuraa..


9. Hensu on uskomaton innostuessaan. Nimittäin vaikka kunto loppuu jo pian ensimmäisen laukannoston jälkeen, se silti koko ajan lisää ja lisää vauhtiaan, vaikka ei edes uskoisi sen enää pääsevänkään kovempaa.


10. Suurin hyppäämäni este Hensulla on 110cm. Ja siitä on kohta kolme vuotta. Siitä ei vain valitettavasti ole mitään materiaalia...

4 kommenttia: