lauantai 7. joulukuuta 2013

7# Joulukalenteri


Kisapostaus


Piti ensin kuvata videopostauksena, mutta kun Jeminalle tuli menoa jäin ilman kuvaaja. Kerron kuitenkin, mitä nyt näihin itsenäisyyspäivänkisojen ohjelmaani kuului.

Heräsin aamulla 5.50 ja ensimmäiseksi laitoin pukuni kuntoon. Kulutin aikaa syömällä ja datailemalla ja 7.30 menin tekemään aamutallin, ponit ulos ja niille runsaasti vettä ja heinää. Kahdeksalta lähdimme tallille.

Olin puoli yhdeksältä Somerolla ja menin kertsiin, jossa Marita jo oli. Hänen kansaan aloitettiin ja Tia ja Aino tulivat myös jossain vaiheessa auttamaan äänentoistolaitteiden asettamisessa. Käytänössä siis kajareiden kantamista ja piuhojen kanssa säätämistä. Sen jälkeen minun piti avata maneesin toisen pään liukuovi ja tehdä kuja maneesiin valmiiksi, mutta kun ovi oli jotenkin jumittunut sainkin Jymyn taluteltavakseni kun Carita ja hetken kuluttua muutaman muutkin yrittivät saada ovea auki. 

Kun "pääsin eroon" Jymystä menin talliin ja vahdin Leoa kun kukaan sen ratsastajista ei ehtinyt. Kun Sofia sitten tuli sen seuraksi haimme Tian kanssa Hannan tarhasta ja aloimme hoitaa sitä. Jotenkin siinä sitten sainkin Leon talutettavaksi puomiluokkaan ja lähdin sitten sinne. Tia jäi hoitamaan Hannaa. Talutin ensin Emiliaa, eli tätä pikkutyttöä joka minua taluttajakseen pyysi. Leo oli aika hermostunut kun se joutui olemaan melkein yksin maneesissa, joten Emilian radan jälkeen talutinkin vielä Sofiaa puomiluokassa. Sen jälkeen luovutimme Leon Maritalle ja kiiruhdin talliin.


Tia oli jo varustanut Hannan, joten aloin letittämään, ja muutenkin "pukemaan" sitä pukuratsastukseen. Ehdin juuri saada Hannan valmiiksi kun Tia (joka siis meni 50cm Hannalla) lähti kävelemään rataa ja minä lähdin taluttelemaan Hannaa kentälle. Kun Tia tuli luovutin ratsun hänelle ja kävin vaihtamassa tallissa saappaat. En harmikseni ehtinyt katsomaan Tian rataa, mutta sain heti ulos palattuani Hannan ratsuksi. Kävelin sen kanssa ulkona kunnes menin kävelemään radan. 

Verkassa poni oli aluksi ihan laiska, mutta kyllä se siitä heti ensimmäisessä hypyssä heräsi. Otin vain muutaman verkkahypyn kun kerran hypyt olivat hyviä ja ponilla oli kuitenkin jo yksi luokka alla. Koska luokan ensimmäinen ratsastaja oli jäänyt pois minä olin luokan ensimmäinen ratsastaja. Suoritus oli ihan hyvä, sarja oli tyhmässä paikassa ja kummallakin kerralla tuli vähän huono hyppy sisään. Muuten ei ollut mitään erityistä ongelmaa missään kohtaa.


Pääsimme palkintojen jakoon, johon kutsuttiin Tiakin. Minä ja Hanna sijoituimme toiseksi luokassa (70/80cm), voitimme paras puku luokassa- palkinnon ja Someron Ratsastajien junioriestemestaruus palkinnon. Tia oli palkintojen jaossa siksi, että hän voitti Härkätien ratsastuskoulun estemestaruuden, Hannalla! Hannalla oli siis todella hyvä päivä!

Sen jälkeen hoidin ponin pois ja kävin syömässä joulupuurot kertsissä. Sitten lähdettiin kotia kohti =)


2 kommenttia: