maanantai 23. joulukuuta 2013

13# Joulukalenteri


Emilialla ei Seija myrkystä johtuen, ole nettiä käytettävissä, jonka takia joulukalenterin postaukset ovat myöhässä. Luukut tulevat kunhan ehtivät :) Julkaisen tässä nyt yhden minun tekemän luukun :D

Elämäni tärkein hevonen (Jeminan)

Kun Hensua ei saa tähän ottaa, niin tällähetkellä elämäni tärkein hevonen on Saima.

Saima on siis tämänhetkinen hoito/vuokra ponini, tai itseasiassa tuleva sellainen, koska en vielä ole ihan varma, pystynkö aloittamaan ponin säännöllisen liikutuksen, koska tamma asustaa Salossa.
Tämä ihana risteytysponi on siis reilu 130cm tamma, oikealta nimeltään Ruusukiven Saima. Sillä on paljonkin lempinimiä, mutta yleisimpiä ovat varmaankin Saima, Saippua, Saimuli yms.



Tutustuin poniin 21.2 2012, kun menin tätini ja erään Niinan kanssa tallille. Niina omistaa perheineen Saiman tarhakaverit Laikun ja Jaakon. Saiman omistaja on Katja. 

Laikku

Jaakko (171cm ruuna. oik. nimi Crazy Black)

Ratsastin Saimalla silloin kentällä itsenäisesti. Kaikki meni hyvin, kunnes poni päätti sännätä pukkilaukalle.. 
Muilla kerroilla se ei ole tuijotuksia enempää temppuillut, mutta poni tosiaan on arvaamaton.
Poni on hoitaessa kiltti, vaikka tahtoisi kovasti kokoajan syömään. Nauttii harjauksesta paljonkin. Satulavyönkiristyksestä ei tykkää, mutta menee ihan sujuvasti kun on varmat otteet. Kuolaimet ottaa hyvin. Taluttaessa laiska ja saattaa tuijotella kaikkea "kummallista".  

Ensimmäinen kuva Saimasta




Tämä luonnetta omaava poni osaa koulukiemurat ja esteetkin. Esteitä hyppää hyvällä tyylillä (hypätty korkeimmillaan 80cm) Kouluakin menee hyvin, kunhan ensin saa selville kuka määrää.

Olen itse mennyt ponilla koulua, itsenäisesti, esteitä, ilman satulaa ja maastossa :)







En haluaisi ikinä luopua tästä rakkaasta ponista ♥ 
Se meinattiin jo kerran omistajan rahapulan vuoksi myydä... En ollut ratsastanut Saimalla silloin kuin kahdesti, mutta silti itkin, kun pelkäsin menettäväni sen. Tammaa ei onneksi myytykkään ja nyt olen onnellisempi kuin koskaan ♥♥

2 kommenttia:

  1. Vastaukset
    1. Saimassa on enemmän haastetta, saan ratsastaa sillä useammin, se on vakituinen hoitoponini... Se on vain jotenkin iskenyt sydämeeni, enkä enää tiedä kuinka mones Vallu on... 1. Hensu, 2. Saima 3. Vallu?

      Poista