sunnuntai 13. tammikuuta 2013

Tätä on odotettu jo kolme vuotta!

Tänään oli oikeasti aika kiva ratsastusilma, vähän ehkä liikaa pakkasta mutta pohja oli tosi hyvä.  Pahoittelen näin aluksi että kuvia on vain Taavista, mutta koska Hensun kanssa oli niin pimeää niin kuvista ei olisi tullut mitään.






Taavilla menin tietenkin heti toisen kerran perään ilman satulaa, koska haluan oppia pysymään siellä. Hoitovaiheessa taisi kerran köhäistä mutta onneksi sekin jäi siihen. Heti alkukäynneissä oli aika säikkynä ja yhtäkkiä vain lähti alta mutta pysyin kyydissä koska sain ohjat niin nopeasti kerättyä. Siinä sitten aika kauan ihmeteltiin ja kaduin taas että menen ilman satulaa... Käynti oli aika siedettävää mutten jaksanut oikeastaan ollenkaan ratsastaa muotoon tms. Ravissa menin oikeastaan pelkästään pihalla ja pompin edelleen liikaa ponin selässä, mutta ehkä vielä joskus opin sielläkin pysymään. Laukkakin sujui hyvin ja otin ensin pihalla ja sitten peltotiellä, jossa tosin ei oikein sujunut kun ojassa oli ilmeisesti jotain kamalaa. Siinä sitten puhistiin ja stopattiin laukasta mutta lopulta luti hyväkin laukka. Loppuravit ja käyntiä. Kuvista sen verran että en todellakaan ratsastanut "kunnolla" mutta koitin vähän saada muodontapaista kuviin, siinä onnistumatta :D




Hensu köhisi hoitovaiheessa muistaakseni kolme kertaa, mutta onneksi ei sentään enempää. Ratsastaessa menin oikeasti koulua, vaikka sainkin itseni siihen pakottaa. Hoitaessa Minttu päätti lähteä rakennuksen alta ja Hensun kaulan alta kiitoon, niin sitä Hensu vähän väisti ja mulkoili sitten Minttua (kissaa) vihaisena. Käynnissä ja ravissa Hensu oli aika normi, tosi reipas mutta kuitenkin yritteliäs ja muoto oli nätti. Menin pääasiassa pihalla, koska pimeässä ei huvittanut muuallekkaan lähteä. Otin muutamia pohkeenväistöjä joissa Henu on aina ollut hyvä, mutta nyt kyllä huomasi että taukoa on ollut vähän liikaa. Että jos yrittäisi saada jatkossa vähän niitäkin harjoiteltua. Muutama kunnon väistö kuitenkin käynnissä ja ravissa tuli ja olin ihan tyytyväinen. Laukassa koitin ratsastaa ihan uudella tavalla, kerätä ohjaa ja ajaa eteen, kappas! Tähän viittaa otsikkokin: Hensuhan hakeutui muotoon ja olin ihan innoissani kun kolme vuotta olen sitä siihen koittanut saada ja sitten yhdessä laukkapätkässä se meneekin ihan super hienosti. Tietenkin kehittämistä on vielä paljon, mutta tästä on suunta vain ylöspäin. :) Otin vain muutaman laukan palkinnoksi ja näytin yhdet pätkät äidillekin, ja sain hyväksyvän kommentin. Olen niiiin onnellinen :) Nopea loppuravi ja sitten loppukäyntejä melko kauan.


Aivan mahtavaa oli! Ja aivan erityinen kiitos kaikista kuvista veljelleni Patelle!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti