lauantai 5. tammikuuta 2013

Ylienergiset ponit??

Joopa joo, ilmat ovat olleet jotain niin kamalaa jo kauan, että sen ole sitten alkanut ollenkaan liukastelemaan tuolla jäällä ponien kanssa. Eilen melkein jo ratsastin, mutta kappas kun alkoi sataa ja tuli taas loskasää. Ärsh.


Tänään kuitenkin sitten sain aikaiseksi ratsastaa, ja kuten aina aloitin Taavilla. Syynä se, että jollei jaksakaan ratsastaa molemmilla, niin saa ainakin sen pöllömmän liikutettua. Poneilla on muuten nnt jo pari päivää ollut tapana rikkoa tarhasta aidat, että what? Mutta sitten kuitenkaan kumpikaan ei ole tullut ulos, että vielä suurempi mysteeri on se...

Mutta siis, Taavi oli todella likainen ja sitä saikin sitten harjailla jonkun aikaa. Tarkoitus oli keskittyä kouluun, mutta kärsivällisyyteni ei kauaa kestänyt, kun huomasin oman istunnan olevan vähän niinkuin hakusessa... Siispä jätin koulun ja keskityin istuman h a r j o i t u s r a v i i n, jossa en jostain syystä osannut istua, vaikka vauhti ei edes ollut kova. Kun lopulta osasin istua selkä suoraana satulassa alkoi käsien korjaus, kantaa kädet paremmin ja peukalot päälimmäisenä ja nyrkit pystyssä (öhöm...). Sitten jalat jotka olivatkin ok, paitsi että mitenkäs ne tuolla tavalla heiluivatkaan?? Niitä sitten koetin vähän rauhoittaa ja samalla nosta katsetta. Sitten että sai kaiken vielä pysymään  kunnossa, käsiä korjailin koko ajan ja ohjat pääsivät liukumaan sormista. Vaikeaa olla ryhdikkäänä kyydissä! Ratsastin kaikki askellajit ja kokeilin vähän laukanvaihtoja. Kaikki sujuivat hyvin vaikka Taavi pukittelikin joka välissä.

Kävin heittämässä raipan pois ja tarkastelin taas istuntaa, ja korjattavaa oli jo. Jostain kumman syystä Taavi oli reippaampi ilman raippaa, ja ratsastin myöskin kaikki askellajit ja ainakin laukkaan olen todella tyytyväinen. Ravikin oli ok, mutta käynti onkin aina ollut minulle vaikeinta ratsastaa järkevästi. Ihan pakko oli lopuksi koitta laukanvaihtoja jotenkin tällä tavalla: oikeaa laukkaa, laukanvaihto, 5 laukka-askelta ja toinen vaihto. Meni yllättävän hyvin, vaikka valmistelut oli hätäiset ja en itse ollut koskaan kahta vaihtoa peräkkäin tehnyt. Silti olen todella tyytyväinen ja nyt pitää vaan ponin kuntoa alkaa nostaa. Oli nimittäin ratsastuksen jälkeen niin hikinen että... Ja ihan normi tunnin pituisen tunnin vedin. :D Silti kun päästin Taavin tarhaan meni ensimmäiseksi ajamaan Hensua, että miten se viitsiikään...!


Hensu oli ihanan söpöllä ja pirteällä tuulella jo hoitaessa, joten sitä oli tosi mukava harjailla pakkasessa ulkona varpaat ja sormet jäässä... Mutta ei siitä sen enempää, kavioiden putsauksen jälkeen ärkevänä hain itselleni hanskat niin sormet vähän niinkuin lämpeni. En sano vieläkään, että Hensu keräisi vapaapäivistä energiaa, eikä missään tapauksessa kuten Taavi. Se ei pöllöile, mutta toisaalta vauhtia saattaa vähän tulla. Niin myös tänään.

Ilman satulaa ei oikein voinut keskittyä istuntaan, tai siis pystyi ja korjailin sitä aika radigaalistikin, mutta sitten päätin kokeilla pääasiassa käyntityöskentelyä muodossa... Se ei ollut niin helppo homma, koska Hensu vain töpötti miniminiravia eteen päin kun keräsin ohjat ja itse olin ihan pihalla istuntani ja apujeni kanssa, taas kerran. Lopulta satiin ihan kivannäköisiä pätkiä, vaikka ainahan parantamisen varaa on. Ratsastin ainoastaan peltotiellä ja oli aika pimeään, joten otin ravipätkiä aluksi aika varovasti, mutta jonkun ajan kuluttua totesin, että Henu ei tunne sanaa "rauhallinen". Ravissa siis kiidimme aluksi muutaman minuutin aika holtittomasti kun poni päästeli höyryjä, mutta sitten aloin vähän kokoamaan ja ratsastamaan kunnolla ja poni oli jopa melko yhteistyökykyinen, ainahan se on yhteistyöhaluinen, mutta nyt se jopa menikin välillä tyylikkäässä muodossa. Ai että, kun sen selässä on helppo pysyä ilman satulaakin.

Nostin ensimmäisen laukan ja viimekerrasta viisastuneena myötäsin ohjia reilusti ja, sehän lähti! Voin sanoa että oikeasti jäin jälkeen laukannostossa ja lensin varmaan 5 senttiä Hensun selässä taksepäin. Ei se siitä pitänyt, mutta pomppasin äkkiä paikalleni ja annoin Hensun kaahailla ilman että edes yritin mitään. En ole koskaan osannut ratsastaa Hensua laukassa, ja tänään se ei ainakaan olisi onnistunut. Niinpä päästelimme vain melkoista kyytiä edestakaisin ja hidastelu otti joka kerta oman aikansa. Mutta tyytyväinen olen, ja että rakastan sitä hirvittävää vauhtia jota Hensu tarjoaa!
Silmät kiinni <3 <3

3 kommenttia:

  1. Näytät olevan tollainen puskailijapikkutyttö joka haluaa että poni menee muodossa koska ihq. Tiedätkö mikä on peräänanto?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En ole puskailijapikkutyttö, vaan 12 vuotias melko tavoitteellinen ratsastaja jolla on kaksi omaa taitavaa ponia, joka käy kouluvalmennuksissa ja kisaa pikkukisoja keäisin. Haluan, että hevonen toimii oikein päin, eikä vain mene miten sattuu. Tiedän varsin hyvin mikä on peräänanto ja saan ainakin omat hevoseni normaalisti peräänantoon.

      Poista
    2. Mutta kyllähän jokainen joskus haluaa vain pitää hauskaa ja vaikkapa revitellä ihan kunnolla!

      Poista