lauantai 4. tammikuuta 2014

21# Joulukalenteri




Täältä löytyy sitten niin Jeminan kuin Emiliankin ratsastushistoriat.

Emilia: Aloitin ratsastuksen neljä vuotta sitten käymällä tunneilla Ilolan tilalla, jossa ei ollut kuin pieni kenttä ja muutama opetushevonen. Ainoat, joilla minä sain ratsastaa olivat kaksi newforestinponia, Milli ja Manda. Olisin halunnut kokeilla kaikkea uutta, mutta en saanut. Silti, kerran vahingossa, sain esimerkiksi hypätä Mandalla muutaman hypyn.

Jusu


Seuraavana vuonna kävin Wiurilassa tunneilla Kristina Niemisen tunneilla. Kehityin huimaa vauhtia. Olin ratsastanut paljon vähemmän kuin muut ryhmässäni olijat, ja jouduin kokoajan tekemään enemmän kuin oikeastaan olisin osannutkin. Hevosiksi vakiutuivat Violetta, joka oli haastava ja menin sillä paljon, koska olin ryhmästämme ainoa joka jaksoi sen temppuilua. Ja olinhan minä jo silloinkin itsepäinen kuin mikä. Toiseksi lemmpariksi tuli silloin 4-vuotias Feja, joka oli niin kiltti ja ikäisekseen osaava. Se oli ensimmäinen, jonka sain kulkemaan kauniisti. Manda siirtyi Wiurilaan tunneille Millin kanssa, ja Mandalla menin ensimmäisen kerran ilman satulaa, kun opettajaksi vaihtui joku muu, jonka nimeä en nyt kyllä muista.



Olin Vesilahdessa leirillä serkkuni Sallan kanssa ja teimme kaikkea mukavaa. Pääsin kunnolla hyppäämään, uittamaan hevosta, koulutunnille, huolehtimaan hevosista. Tulin jaetulle kolmannelle sijalle leiriestekisoissa.



Sitten tulivat Einari ja Hensu, ratsastelin kotona ja kävin Hensulla Terhi Toivoisen tunneilla. Yhdet kisat ratsastin Beira ponilla, mutta ei siitä oikein mitään tullut. Olin Hensulla leirillä Somerolla, mutta alkuleiristä se ontui ensimmäisen päivän.


Einari vaihtui Jusuksi, ratsastelin vain kotona.

Sitten tulivat Hensu ja Taavi. Aloin käydä Iitun tunneilla, ensin Taavilla, myöhemmin tuntsareilla ja kerran olin sitten Hensullakin... Ja tästä saakka olenkin kirjoittanut blogia ja aktiiviset lukijat tietävät, että aloin kisata ja valmentautua kunnolla.

Viimeisenä mukaan kuvoihin tuli Hanna, jolla minulla on muuten estekisat sunnuntaina!



Jemina: Aloitin ratsastuksen n. 3 vuotta sitten Härkätien ratsastuskeskuksessa, jossa silloin toimi opettajana Terhi Toivonen. Meni useimmiten Amiksella, Beiralla, Muffella, Turrella, tai Pillellä. Tykkäsin eniten Turresta, mutten saanut sitä kovin usein. Tunnit olivat aina samanlaisia. ensin pari kierrosta käyntiä, sitten käynnissä pysähdyksiä ja voltteja. Sitten ravia ja ravissa ympyröitä. Sitten laukkaa ja lopetettiin siihen. En laukannut kuin Beiralla, Amiksella ja Turrella. Joskus meillä oli opettajana Annika, kun Terhi ei ollut paikalla. Annikan kanssa yleensä teimme kiemuroita, pääty-ympyröitä tai muuta kivaa. Ratsastin ensin Somerolla talutustunneilla ja sitten siirryin jatkoryhmään ilman taluttajaa. Ensimmäinen ratsu, jolla menin ilman taluttajaa oli Delia. Hyppäämään en Somerolla tuolloin koskaan päässyt. Kerran tai kaksi menimme puomeja, mutta muuten kaikki tunnit olivat niitä perus.

Hensulla joskus pienenä :P
Ekoja hyppelyitä Hensulla
Aloin lopettamaan Somerolla käynnin, kun Emilia sai poneja. Kävin aika paljon ratsastamassa Hensulla ja välillä Einarillakin. Tipuin sitten Hensulta, jonka takia aloin pelkäämään sitä. Einari vaihtui Jusuun ja ratstastin melkein aina sillä. Mervi piti muutamia tunteja, joilla kehityin aika paljon.



Myöhemmin olen alkanut käymään välillä Perniössä tunneilla ja myös leireillä. Hensu, Jusu, Taavi, Emppu ja Mervi ovat kuitenkin opettaneet minulle kaikkein eniten!


Kerran olen päässyt Taavilla estetunnille Somerolle (Somerolla ei ole enää Terhi, vaan omistaja, hevoset ja kaikki vaihtuivat). Mukaan kuvioihin astui myös Saima. Pääsen Reetan pitämille tunneille yleensä Saimalla, joskus myös Jaakolla tai Laikulla, joilla opin aika paljon.
Se siitä sitten :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti