perjantai 1. helmikuuta 2013

Taavilla tarhassa

Ensin vähän keskiviikosta jolloin ponit kengitettiin ja saivat nyt kokeeksi tilsakumit kaikkiin jalkoihin. Ovat jo nyt osouttautuneet hyviksi. Olivat myös taas olleet lähdösä karkuun, mutta syynä pieni ajatuskatko, äitillä oli jäänyt tarhan portti auki. :)


Tänään ratsastin Taavilla tarhassa. Jo hoitovaiheessa se temppuili hieman ja yritti lähteä suitsiessakin karkuun, mutta koska ohjat olivat kaulalla sain kätevästi kiskaistua ponin takaisin. Ratsastaessa se oli aluksi todella ärsyttävä ja temppuili vain kokoajan (videolla koitan vain saada sen menemään ymyprällä, vaikka näyttää ihan muulta!)

Kun alkuhömpötyksistä oli päästy niin otin ravia ja luovuin heti muodoista yms. koska se ei onnistunut enkä itsekkään ollut yhtään innostunut tuosta aiheesta. Sen sijaan ratsastin reippautta ja ponnekkuutta askeleeseen, pidempää askelta ja siinä samalla ongelmia harjoitusravissa istumisessa... Menikin todella hyvin, löysällä ohjalla mutta mitäs tuosta. Ravi oli parasta ja välillä tarjosi sellaista ravia että tuntui kuin hevosella olisi ratsatanut. Laukkakin meni ihan ok, samoin käynti. Laukassa huomasi heti kunpi oli parempi suunta Taaville, kun laukka oli heti hyvää (toiseen suuntaan piti ratsastaa voimakkaasti). Koskaan ennen en ole Taavia tällä tavalla saanut menemään, joten olen tyytyväinen.


Opetin myös uuden tempun Taaville, ratsain, mutta siitä ehkä ensipostauksessa videota/kuvia. 



Lopuksi otin suitset pois ja laitoin riimunnarusta kaulanarun ja ratsastelin hetken niin. Huomasi kuinka paljon ratsastaa ohjalla ja että ilman tulee ongelmia. Ihan lopuksi jätin kaulanarunkin pois ja meni silti yllättävän hyvin. Piti sitten Hensullekkin laittaa kaulanaru ja ratsastaa pari kertaa tarhan ympäri. Hensu oli enemmän hakusessa kuin Taavi mutta lopulta sekin tajusi jutun jujun. :)

Kiitos kuvista Patrikille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti