perjantai 15. marraskuuta 2013

Kari Nevalan estevalmennus

Keskiviikkona Jemina oli meillä ja ratsastetiin poneilla. Eipä mitään ihmeellistä, paitsi vähän liika energiaa ponsuilla. Hensu ilmaisi sen vauhdilla, Taavi sekoilulla, kuten aina...

Ja sitten nyt perjantaina oli se kauan odottamani Kari Nevalan pitämä estevalmennus Hannalla.
Melko kiireaikataulussa otin ponit kotona sisälle sadeuhan takia, söin, ja sitten jo lähdettiinkin tallille. Harjasin Hannan niin hyvin kuin yhdellä miniharjalla nyt pystyy rajoitetussa ajassa ja laitoin sille muut kamat päälle (en satulaa). Mentiin maneesiin ja saatiin satula sieltä ja sitten säädin kauan martingaalien, ohjien, satulan, huovan, vyön ja jalustimien kanssa. Juuri kun pääsin selkään Kari tulikin jo paikalle. 

Hän aloitti mieltäjärkyttävällä tavalla. Kai jokainen meistä on aluetasolla ja hyppää 90-100cm. OMG! En sanonut siihen yhtään mitään kun en oikein tiennyt miten Hannankin kanssa tullaan hyppäämään ym..

Otettiin rennot alkuverkat ja pakko sanoa että ponilla oli vauhtia. Ensimmäisissä laukoissa tuntui samalta kuin joskus kauan sitten laukatessani Einarilla... Hallitsemattomasti. Hetken ajattelin etteivät minun taitoni riitä ponin pysäyttämiseen, mutta kätevästi sen kuitenkin sai kiinni. 

Täytekuva...
Hyppääminen aloitettiin neljän laukka-askeleen linjasta, jonka ensimmäinen este oli pikkupysty ja toinen este hieman isompi pysty. Joka laukka-askeleeseen sisältyi liitovaiheeseen laukkapuomi (en osa selittää...) mutta se siis jarrutti liian pitkää laukkaa ja venytti lyhyttä laukkaa. Oli todella kätevä harjoitus ja tätä tultiin monesti.

Pienillä esteillä sujui, sitten kun esteet lähtivät nousemaan oli Hanna vähän hakosessa takajalkojen suhteen ja puomeja tuli muutamia mukaan. Pikkuhiljaa se tajusi miten isommat esteetkin pystyy ylittämään, ja sitten meni taas todella hienosti.
Toisena esteenä oli yhden laukka-askeleen sarja, jonne sinnekin oli tungettu puomi väliin. Tämä tultiin myös hyvin, paitsi kerran kyllä todella hienosti sisään liian läheltä ja ulos todella kummallisesti (ei videolla).

Sitten esteet alkoivat nousemaan ja lopuksi tultiin jokin tämäntapainen rata. 65cm pysty neljä-laukka (linja kyseessä) 90cm okseri, sitten 65cm sarjan A-osa ja 90cm pysty B-osa. Korkeuden voivat heittää 5cm, koska en osaa vieläkään lukea sitä korkeutta tolpista....

Olen enemmän kuin tyytyväinen valmennukseen, itseeni, Hannaan ja siihen, että todella sai käteviä vinkkejä joita voin treenata kotonakin ensi kertaa varten! =) Suosittelen kaikille!

2 kommenttia:

  1. tosa lukee hensutaaiv XD mut kiva valkka oli varmaa:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tiiän, kirjotin sillon kun loin ton pääkäyttäjän, eli saman kun tubessa, hensutaavin, kirjotin vähän nopeasti enkä tarkistanut oikeinkirjoitusta... Noin siiinä sitten kävi XD Ja oli ihana valkku!!

      Poista