tiistai 4. kesäkuuta 2013

Koulutunti Hensulla

2.6 saavuin n. klo 17 Empulle ja silloin tuli kyllä harvinaisen selväksi se, että minun tehtäväni on liikuttaa Hensu. Hain ponin laitumelta hoitopaikalle ja hoidin suht. pikaisesti. Laitoin Hensulle koulusatulan, hyppäsin selkään ja lähdin Empun kanssa kävelemään metsään.







Alkukäyntien jälkeen suuntasimme laitumelle. Empun vietyä Taavi tarhaan, hän piti minulle tunnin. Käynnissä tein pysähdyksiä, peruutuksia, ympyröitä sun muuta. Hensu tuntui kivalta, vaikken saanutkaan sitä menemään ihan niin kuin oli tarkoitus. Ravissa tein siirtymisiä käyntiin ja seis, ympyröitä, voltteja ja harjoitusravi harjoituksia. Tälläkertaa osasin istua Henun harjoitusravissa paremmin. Viimeksi pompin siellä hirveästi, syynä varmaankin se, etten ollut mennyt ponilla pitkään aikaan, poni oli  hieman jäykkä ja sillä oli vauhtia jäykkyydestä huolimatta.








Raviharjoitusten sujuessa molempiin suuntiin aloin sitten taivuttaa ponia, tehden Empun ympärille suurta ymprää. Aluksi se ei sujunut juuri olenkaan, mutta pikkuhiljaa poni alkoi tulla paremmin kuulolle ja toimia. Muutama hyvä pätkä saatiin ja se riitti.







Emppukin halusi sitten hetken mennä Hensulla ja sai sen toimimaan ihan super hyvin (kateuss.. xD)






Vaihdoimme sitten vielä takaisin ja otin laukkaa. Poni oli jäykkä vasempaan laukkaan, mutta oikea oli rennompi ja mukavan tuntuinen. Laukka sujui ihan hyvin. Poni meni reippaasti ja oli hyvin kuulolla.







Loppukäynneiksi menimme sitten toiseen metsään. Oli ihan super ihana ilma, aurinko paistoi juuri sopivasti, eikä ollut liian kylmä tai kuuma. Kun olimme kävelemässä metsästä kotiinpäin, menin satulaan väärinpäin ja otin pikkupätkän ravia. Hensuhan innostui siitä ja päättikin sitten ravata vähän reippaammin kotiin saakka. Tarrauduin satulaan ja nauroin koko matkan. Sain jotenkin kummallisesti pysäytettyä ponin ja käännyin oikein päin. Emppu tallusti perästämme vähän jäljessä :)









Hoidin Hensun nopsaan pois ja vein laitumelle. Kaikinpuolin tunti oli onnistunut ja mukava. :D 
(Best Pony <3)

Tässä vielä kooste: 

~ Jemina

2 kommenttia:

  1. Heip!

    olisiko ihan oikeasti ok, jos se anni, josta juttelin, tulisi teille joskus ratsastaa ja pitäisit/pitäisitte sille vähän opetustakin?

    kipa

    VastaaPoista