sunnuntai 2. kesäkuuta 2013

Kahden viikon päivittelyt...

Koetan kertoa nopeasti, kun ei kerran ole mitään kuvamateriaalejakaan reilusti. Muistakaa että kerron ensin viikosta 21. Jenna ratsasti Hensulla viikon 22 perjantaina ja suurin osa kuvista on otettu silloin...



Maanantaina illalla liikutin pikaisesti molemmat ponit. Taavilla köpöttelyä kisojen jälkeen, ja Hensun taisin juoksuttaa (en tosin ole asiasta aivan varma.) Meni ihan hyvin.

Tiistaina kävin Hensulla pikamaaston ilman satulaa 25 minuuttiin ja kellokin oli jo jotain 20.30 niin olikin kiire. Meni hyvin.

Keskiviikkona Jenna oli meillä, mutta koska satoi ei ratsastettu.



Torstaina menin Taavilla väsytystreenin, koska perjantaina Jeminan piti tulla sillä ratsatamaan. Ratsastin varmaan 1,5h ja laukkasin reilusti. Hensulla menin ilman satulaa jotain kouluntapaista, ei tosin suurella menestyksellä kun vain pari ravivolttia sujui hyvin.

Perjantaina hyppäsin kummallakin, Taavi todella oli väsynyt ja menin sillä trippeliä joka oli 1m pitkä ja korkein puomi oli 50cm korkeudella. Hensulla ehkä 70cm pitkä este ja 40cm korkeimpana. Meni ihan ok, videolla tarkemmin, muutama hyppy Taavilta kuvattu, Hensulta kaikki.


Lauantaina kävin molemmilla maastossa, kävelin vähän normaalia kauemmin, mutta muuten ihan perus lenkin 30 min. Hyvin meni kummallakin.



Sunnuntaina taas menin molemmilla koulua, taivuttelua ja suoristuksia, siirtymisiä, suunnanvaihdoksia ja pohkeenväistöä käynnissä ja ravissa. Hensu oli aika super kun alkoi kuunnella, Taavi taas oli tahmea kuin mikä.

Maanantaina olin kaverillani Amandalla ja ratsastettiin siten, että aloitin Puksulla ja vaihdoin Fataan. Puksu oli aluksi vähän eri aaltopituudella, mutta sain aika nopeasti tuntumaa ja otin muutamia pohkeenväistöjä. Fatalla en saanut mitään kontaktia ja tein vain voltteja, ja pari väistöä käynnissä.



Tiistaina menin molemmilla poneilla pikaisesti, varmaankin maastossa molemmilla.

Keskiviikkona hyppäsin Taavilla, ja oli taas vähän sähläystä... Päästiin kuitenkin 90cm yli. Hensulla menin varmaankin koulua.

Torstaina menin molemmilla koulua ja ei voi sanoa muuta kuin upeat ponit. Taavi jaksoi toimia ja Hensu oli upea.



Perjantaina Jenna tuli meille ja ratsasti laitumella Hensulla koulua. Pakko sanoa että meni paremmin kuin odotin, viime kerta oli kyllä sellaista sähläystä. Peruutukset eivät sujuneet alkuunkaan, ja lopulta kävin itse selässä kokeilemassa, mutta taisi olla ratsastajan virheitä ettei peruuttanut kunnolla. Ensimmäinen ravi oli upea, mutta sitten vähän levähti. Sitten vielä Jenna vikelsi Taavin. Ja letitimme molemmat ponit :D




Minä tein :) 
Minä tein nämä.

Jenna teki nämä.

Tällaiselle tynkäharjalle on mahdotonta tehdä lettejä. Minä tein.

Minä tein :) Ja osasin :)
Lauantaina kävin Taavilla maastossa ja minulla ja Hensulla oli tämän kesän ensimmäinen kouluvalmennus! Ja taaskin voi sanoa vain upea poni! Opettajana oli Irina Kokko, ja keskityimme ulkokäden tukeen ja taivutuksen kautta pyöreäksi ratsastamiseen, sekä takapään aktiiviseen työskentelyyn. Superponi. Koppiin poni meni upeasti, ei ollenkaan pistänyt vastaan, ja muutenkin keskittyi vain olennaiseen. Laukkaa ei otettu kuin alkuverkkaan vähän, koska oli niin jäykkänä.

Sitten erikoisohjelmaa: Nyt sunnuntaina 2.6. Härkätien Ratsastuskeskuksessa on harjoitusestekilpailut ja osallistun Taavilla 50cm ja 60cm luokkiin. Siinä syy, miksi en ollut valmennuksessa Taavilla. Keskiviikkona minulla on Perniön Ponitallilla estetunti, ja torstaina Taavilla estevalmennus.



Ja sitten onkin ala-aste käyty ja seiskaluokalle ollaan menossa... Lukuaineiden keskiarvona huimat 9,8 ja kaikista 9,3!
Eskarista saakka oltiin me kolme tyttöä, mutta nyt kaikki ovat menossa eri kouluihin.
Vas. Jemina, minä ja Mariia

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti