keskiviikko 8. toukokuuta 2013

Siirtymisharjoituksia ja kunnon revittelyä!

Eilen kirjoitin kunnon postauksen niin ajattelin tämän julkaista vähän myöhässä vaikka olikin valmiina heti tiistaina, jolloin ratsastin molemmat ponit. Uusia kuvamaterialeja ei ole, joten julkaisen tässä postauksessa olleeseen asiaan liittyvän maastoestevideon tuolla jossain välissä.

Aloitin Hensulla ja menin ilman satulaa koulua. Se tuntui hirveän levottomalta, eivätkä avut oikein tuntuneet menevän etenkään käynnissä kunnolla läpi. Aikomuksena oli treenata siirtymisiä ja pohkeenväistöjä, mutta mitään muuta emme treenanneetkaan kuin siirtymisiä kaynti-ravi-käynti. Verkkasin kyllä holellisesti löysällä ohjalla ja aloin työskennellä ravissa. Poni tuli kuulolle, mutta aina hidastuksessa pää nousi taivaisiin. Kokeilin erilaisia kikkoja kuten hidastaa ravia tai ratsastaa istunnalla tai pohkeella tai ohjalla enemmän, mutta mikään näistä ei toiminut. Siirryin sitten ympyrälle ravailemaan ja lopulta siinä sitten sain kumpaankin suuntan hyvät siirtymiset. Vähän harmitti kun poni on ollut niin hyvä a nyt ei saanut kunnolla kontrollia mutta mutta. En laukannut ollenkaan koska kumpikin oli ihan puhki jo ja aikaakin oli rajoitetusti.

Taavilla ratsastin satulalla aika kevyesti, mutta se kyllä keksi pääni menoksi kaikenlaista. Ensin säikkyi traktoria, sitten muuten vain hyppeli ja säikkyi (ja horjautti ihan mukavasti tasapainoani siinä samalla, tosin oma vikani kun kurkin jalkojani kesken ravin kaulan vierestä, siis tavallaan puoliksi makaan hevosen vierellä. Siinä kun se kääntyi ja yritti lähteä niin horjahdin aika pahasti) tai sitten pukitteli tai rymisteli metsikössä. Ravailin pitällä ohjalla, otin muutamia siirtymisiä ja tein pari volttia. Sitten nostin ensin laukan, ja pien se muuttui melko reipastahtiseksi hauskanpidoksi. Puolen tunnin ratsastelun jälkeen menin metsään jossa Dave hienosti keski, että risukasoista on mukavin kävellä. Lopuksi kävin vielä revittelemässä kunnolla pellolla ja voi kuinka se oli ihanaa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti