maanantai 20. toukokuuta 2013

Lukekaa ensin edellinen postaus!

Nimittäin kirjoitin kaksi postausta peräkkäin, ja aikajärjestyksessä ne ovat oikein kun lukee edellisen ensin!


Kisakausi avattu!!!


Aloitan kuten eräässä lukemassanikin blogissa: "Voidaan katsoa joko tuloslistaa tai kysyä fiiliksiä, mutta kumpaakin ei voi tehdä." Välissä joitain kuvia kisoista, jos joku ei halua kuvaansa tänne niin pyytäkää niin poistan kuvat!


Eilen illalla menin klo. 21.00 letittämään Taavia talliin, ensimmäistä kertaa sen verran viisaana että tein sen valmiiksi. Poni oli tosi fiksusti, seisoi koko ajan, eikä selvästikään ollut ensimmäinen kerta kun illalla tullaan letittämään- Siinä vierähti pari tuntia ja sitten vielä sisälle pakkailemaan kamoja ja puoliltaöin pääsin jo nukkumaan.

Aamulla sitten herätys 5.45 ja jopa jaksoin herätä! Kävin heittämässä ponit laitumelle syömään ja ilokseni totesin että sykerötkin olivat pysyneet melko hyvin. Sitten sisälle pakkailemaan kamoja ja hetkeksi koneelle...  Hieman ennen kahdeksaa mummi tuli ja puin kisapaidan ja housut + lökärit ja hupparin päälleni ja pakkasin autoon kaikki kamat.

Amanda tuli 8.20 ja hoideltiin pikaisesti Dave ja lastattiin kyytiin. Siitä sitten lähdettiin matkaan. Asia joka jäi harmittamaan: Seidin piti tulla kuvaamaan, ja meiltä piti lähteä 8.30 niin sain tietää Seidiltä vasta 8.35 ettei edes ole tulossa, ja että olisimme voineet lähteä aikaisemmin (olimme odotelleet Seidiä lastaamatta ponia).

Perillä oltiin joskus 9.15 paikkeilla ja kävin heti ilmoittautumassa ja maksamassa lähtömaksut kansliassa. Opettelin 1. luokan radan ja koetin hahmottaa sitä myös kentälle. Sen jälkeen taistelin melko kauan ponin kanssa trailerissa että sain sille suitset päälle. Poni ulos ja pikaisesti varusteet päälle. Kävin vielä kävelemässä radan ja sitten maneesiin verryttelemään.

Taavi oli aluksi hieman tahmean tuntuinen, mutta katseli uteliaasti kaikkea. Tulin muutaman verryttelypuomin, ensin ravissa ja sitten laukassa. Poni tuntui innostuvan ja ravailin sillä vielä hetken. Lähdin luokassa kuudentena, eli oli hyvin aikaa verrytellä.

Kun oli vuoroni, menin kentälle (siis verryttely maneesissa ja rata kentällä) ja katsahdin pikaisesti radan vielä läpi. Kyseessä siis puomiluokka. Rata oli tällainen:
Mun hienot piirrustukset --> klikatkaa isommaksi
 1 ja 7 toisinpäin!!
Tervehdin tuomaria ja sain lähtökuvan. Laukka nousi tahmeasti ja ykköspuomille kolahti... Kannustin eteenpäin ja kakkoselle tuli hyvin, kolmoselle käännös vähän venyo ja neloselle hyvä tie, mutta askel ei sopinut. Viidennelle hyvä kaarre ja kuudennelle suora linja kuudella laukka-askeleella. Seitsemännelle sain hyvän tien ja hypyn. Sitten pitkäksi venynyt kaarre ja raville juuri ennen radalta poistumista. 

Poni tuntui radalla todella hyvältä, ihan ei ohjaus ja pidätteet toimineet, mutta aina parempi se kuin että olisi ollut laiska. Ei epäröinyt ollenkaan vaan vallan innostui. Rata videolla, kiitos kuvauksesta Amanda:

Ja sijoitus tällä radalla oli jaettu 1. sija 11 muun kanssa, arvosteluna kun oli A.1.0. Luokassa oli yhteensä 12 ratsastajaa ja punavalkoinen ruusuke saatiin! Hyvä me.

Ja starttasin myös toisessa luokassa, estekorkeutena 50-60cm. Lähdin seitsämäntenä, koska luokan ensimmäinen oli perunut. Muuten olisin ollut kahdeksas. Verryttelyssä pientä säätöä aiheutti nuori, kokematon ja ensimmäisissä kisoissaan oleva melko omapäinen hevonen. Maneesissa otin vähän laukkaa ja hyppäsin pari kertaa verryttelypystyn. Molemmat hypyt olivat hyviä ja kokeilin vielä okserille, jolle melkein tuli kielto, mutta joku outo hyppy saatiin kuitenkin. Kokeili uudestaan mutta este oli laskettu tälle kokemattomalle pystyksi joten hyppäsin sitten epäokserin ja menin valmistautumaan ulos. 

Verryttely ei ollut väsyttänyt Taavia, päinvastoin se oli juuri sopiva. Poni hyppäsi hyvin ja oli reipas, ja silti se jaksoi vielä radalle.

Omalla vuorollani taas kertasin radan, tervehdin tuomaria ja aloitin radan, joka oli tällainen:
Klikatkaa isommaksi1
Laukka nousi taas tahmeasti, ja ensimmäinen hyppy ei ollut kehuttava. Toiselle esteelle tuli hieman huono tie ja kannustin liian vähän, joten seurauksena oli kielto. Koetin vielä saada paikaltaan yli mutta korotti vain etupäätään joten kiemurrellen ohjasin sen uudelleen kohti kakkosestettä. Kova eteenajo, ja melkein kiellosta sain vielä hypyn, tosin oudon jonka seurauksena horjahdin kaulalle. Nopea korjaus ja kolmoselle kiihdytys, vähän kannustusta ja hyppy oli hyvä. Neloselle hyvä tie ja hyppy. Viidennelle käännös pitkäksi mutta muuten ok hyppy, vaikka vähän vinosti. Kuudennelle hyvä tie hankalaksi tehdystä tiestä huolimatta, seitsämän ja kahdeksan hyvin ja olen niin ylpeä radasta. 

Taavi meni todella hyvin ja kieltokin oli osaksi oma syyni. Se oli innoissaan ja radan jälkeen vielä pitkän sivun verran pidättelin raville kun kierroksia löytyi kunnolla. Olen ihan fiiliksissä ja innoissani jajaja!!


Ja sijoitus sitten olikin 18/22. Eli ei voi kysyä fiiliksiä ja katsoa tuloslistaa.


Hoitelimme ponin pois, lastasimme ja veimme kotiin. Poni tarhaan juomaan, kamat autosta pois ja trailerin siivous, ponit laitumelle ja sisälle syömään. Sitten lähdimme Amandan kanssa uudestaan Härkätien Ratsastuskeskukseen kuvaamaan suurimpia luokkia, 90-100cm, 110cm sekä kisojen ulkopuolella muutamaa 120cm kokeilurataa. Ja kamera oli tietysti mukana ja sain muutaman todella upean kuvan! 

Hensulla olikin sitten vapaapäivä.

Suurkiitokset vielä Amandalle mukanaolosta, avusta ja kuvauksesta!!!



++ Tämä oli jo sadas postaus! 

11 kommenttia:

  1. Onnee puomiluokan sijotuksesta (: ja Taavi meni hienosti!!

    VastaaPoista
  2. Hei!

    Mahtavaa!!! ONNEA!

    olen niin ylpeä susta.

    Se esterata kartta näytti tosi haastavalta. miten voit muistaa mihin esteeseen millonkin pitää suunnistaa?

    Sun hyppykuvat oli tosi hyviä.

    Saisinko joskus tulla katsoo sua kisoihin? Se olis aika upeeta.

    kipa


    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :)

      Olen niin paljon ratoja opetellut, ja tietysti muistamisessa auttaa se että radankin saa kävellä ja harjoitella ennen luokan alkua.

      No, joitain kuvia kuitenkin...

      Tottakai saa tulla katsomaan!

      Poista
  3. Täytyy kyl korjata toi että laitoin vasta jossain kaheksan maissa viestiä, itseasiassa laitoin sen 4 aikaan yöllä. En voi mitään, jos et huomannut viestiä heti herättyäs.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mun puhelimessa ei ollut _mitään_ viestiä sinulta!

      Poista
    2. En voi mitään jos viesti ei tullut heti perille, mutta Suvi ja Venla voi todistaa asian, eli mua ei tarvii tässä asiassa syyttää

      Poista
  4. Eikä se 5 minuuttii mikään paha aika ole, kun Somerolle menee reilut vartti taiko 20 min.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihan riittävän kiire siinä tuli, kannattais varmistaa että viesti tulee perille!

      Poista
    2. Tai että sun puhelin vastaan ottaa sen. Tosi tyhmää tulla oikeesti mua tänne näin syyttämään! Jos sulla on oma kamera niin olisit ihan hyvin esim. Amandaa kysymään että voisko se ottaa kuviakin. Olisitte lähtenyt heti silloinkuin piti, ettekä jäädä mua odottelemaan. Ja onneksi en tullutkaan, en olis saanut mitään kuvia sieltä.

      Poista
    3. Ootko vähän nolo, jollet laita viestiä niin kärsi sitten siitä että haluan varoittaa muita epäluotettavasta kuvaajasta. Eikä oo mun vika ettet osaa ladata kameras akkua...! Ja Amanda teki enemmän kuin tarpeeksi, jos jotain on sovittu niin siitä pidetään kiinni!

      Poista