lauantai 29. joulukuuta 2012

HYVÄÄ JOULUA JA ONNELLISTA UUTTA VUOTTA!

Tämä hyvänjoulun-toivotus video hieman myöhässä, mutta jos joku vielä ei ole nähnyt niin--> Merry Christmas [ponien temppuja]. /Jos video ei näy niin tuossa linkki siihen/



Sitten poneilla ei oikeastaan tehty mitään jouluna, en vain jaksanut/saanut ketään kaveriksi/viitsinyt, mutta eilen sitten otin itseäni niskasta kiinni ja ratsastin Taavilla ihan kunnolla koulua ainakin puolitoista tuntia, kun ei millään tuntunut menevän oikein päin. Heti aluksi pitkin ohjin käynnissä piti testailla, jolloin tietenkin stoppasi ja peruutti puskaan. Siellä olikin sitten hyvä pukitella ja hieman hypellä muutenkin, mutta kun sen sitten lopulta sieltä takaisin peltotielle, jota menin edestakaisin paremman puutteessa, koska piha oli liukas, niin kaikki sujui ongelmitta. Tosin meni pieni ikuisuus saada käynti reippaaksi, nätiksi ja muutenkin mukiin meneväksi. Ravissa työskentelin ainakin puolituntia ennen kuin taipui niskasta laisinkaan, ja lopulta se sitten menikin melko hyvin. Sen siitä saa kun ei jaksa ratsastaa, saatika sitten mennä koulua. Ensimmäinen laukka oli reipas, mutta kun aloin työstämään sitä huomasin, että ohjat olivat ties missä. Toisella yrityksellä laukka oli hidasta kuin mikä ja vasta kolmannella kerralla lopputulos tyydytti minua. Välikäynnit ja vähän ravailua. Tosin välikäyntejäkin tuli otettua ainakin kolmet tuossa ajassa, ja olihan se poni ihan kiitettävästi hionnutkin.


Hihi, tyylikäs ilme!


Tänään keskityin ratsastamaan Hensua muotoon, ja oli siinäkin taas hirvittävä työ. Vaikka Henu on todella herkkä poni, kun sitä alkaa työstää sen suu alkaa tuntua melko kovalta ja täytyy osata todella tietää mitä pitää tehdä, tai kuluttaa vain voimiaan ponin kanssa. Vaikka Hensu oli alusta alkaen yhteistyöhaluinen, taisin antaa hieman epäselviä käskyjä koska tulosta ei välillä syntynyt laisinkaan. Aina innokas Hensu oli välillä todella menossa ja ajattelin pariin otteeseen jättää laukankin väliin. Ilman satulaakin vielä. Ravissa Hensua on aina helpompi työstää ja nytkin asia oli näin. Asiaa haittasi vain se, että ravasimme pätkällä jossa oli ennenkin Hensun kanssa kiidetty täysillä. Menohalut olivat kovat, vaikka poni oli aika jäykkä, ja etenkin aluksi laukka tuntui todella kammottavalta, jos suoraan sanotaan. Vauhtia oli paljon ja askel lyhyt ja tönkkö. Voitte kuvitella. Aloin kuitenkin ihmetellä kun poni ei vertynyt ja hetkne päästä tajusin, että minulla oli ohjia ihan liikaa kädessä ja kun myötäsin hieman enemmän ja annoin  ohjien liukua melkein roikkuviksi laukka parani. Kun aloitin keräämään ohjia takaisin käteen laukka muuttui taas. Olisin mielelläni mennyt löysällä ohjalla, mutta kun Hensu ottaa sen merkiksi mennä kovempaa. Ei siis niin.




Taavilla tuli ratsastettua vielä tässä iltähämärässä, ja sen kanssa vuorossa oli taas pulkkailua. Ensin pulkassa oli äiti ja kuulemma se oli aivan mahtavaa. Piha vain oli niin liukas, että siinä ei oikein voinut mennä. Käynti, ravi ja laukka, sitten mummo kyytiin ja käyntiä ja ravia. Kaikilla lopuilla tulikin sitten kaikki askellajit ja ne menivät jotenkin näin; äiti, Ville, Patrik, iskä, pulkasta sellaiseen ufo-liukuriin vai mikä olikaan, iskä, Ville ja Patrik. Kerran tiellä vastaan tuli koira ja Taavi todella järkyttyi siitä. Se vallan pomppasi takaisin meidän pihalle, ja kun tiellä ajoi auto oli lähellä ettei pompannut iskän syliin pulkkaan. Hienosti Taavi kiskoi kaikkia perässään ja hauskaa kaikilla oli varmasti.
Tuon jälkeen otin vielä melko rivakat laukat ja vähän ravia ja loppukäynnit. Lopuksi katsoin kuinka paljon poni minuun luottaa ja ratsastin sen melko läheltä sellaista ulkotulta, ja hienosti meni vain vähän epäröiden.
Anteeks oli pakko! Riia <3

Ruusu

Riia

Riia


Joululahjoihin;
Tärkein! Sain lahjaksi Canon EOS 600D- järjestelmäkamera, joten nyt luulisi kuvien laadun ainakin osittain paranevan. Hevosen selkään en tuota ota, joten selästä kuvataan edelleen Nokian C5-03- kosketusnäyttöpuhelimella, jonka sain viime vuonna.
Canon EOS 600D

Hensu sai lahjaksi iihanan riimun ja narun <3 



Haluutteko erikoispostauksen joululahjoista??

3 kommenttia: