torstai 18. lokakuuta 2012

Sori tää ylipitkä tauko, teknisiä ongelmia...!

No joo, alotetaan sitten siitä estetunnista Perniössä. Menin siis ponilla nimeltä Cacru, vähän pienenpi kuin meidän ponit, aika vanha ja kaikkee. Jemina meni Pallerolla ja oli kivaa. Mentiin ratana 70cm ja linjassa 70cm okseri, neljä laukka-askelta ja 90cm pysty. Ihmeen hyvin vanha poni hyppäsi, vaikka aika hitaassa tempossa. Video löytyy täältä.

Sitten oli hetken taukoa ja en oikein muista mitä silloin tein. Mutta jokatapauksessa lauantaina Juoksutin ensin Taavia ja sen jälkeen ratsastelin vielä kaikki askellajit läpi. Meni ihna ok, vaikka aika paljon laittoi ponsu vastaan. Sitten juoksutin Henulta vähän höyryjä ja ratsastin silläkin (edelleen ilman satulaa) ja meni mielestäni aika kivasti tauosta huolimatta.

Sunnuntaina ratsastelin myös molemmilla, Taavilla tuli estetunti satulalla korkeimmillaan yksittäisenä 80cm ja treenattiin myös trippeleitä ja oksereita. 90cm kokeiltiin mutta kielsi joka yrityksellä.
Hensulla otettiin myös estetunti ilman satulaa ja korkeimmillaan 60cm, eihän se isompaa enää oikein mene... Meni kanssa tosi hyvin ja ihanan innoissaan oli poni.

Tiistaina ratsastelin Taavilla askellajeja läpi koulussa ja pakko sanoa että kova on pukittelemaan.... Mutta muuten meni kyllä kivasti muodossakin, vaikka aijoittain aivan liian hitaasti.

Lauantaina meidän piti ratsastaa, mutta koska nostettiin perunat ei sitten ratsastettukaan.

Perjantaina Jemina tuli meille yöksi ja ratsastettiin koulua, äitiki ihan piti tuntia. :) Oli ihan kivaa, Jemina meni Hensulla ja mulla oli Taavilla koulusatula. No yhessä käännöksessä Hensu oli menossa ämpärin toiselta puolelta ja Jemina toiselta, eli putosi... Ei sattunu mutta vähän pelästyi, ja loppujen lopuksi laukkasin Hensulla vielä vähän lisää.

Muistaakseni sunnuntaina Jenna tuli meille taas ja ratsastettiin menin pääasiassa Hensulla. Otettiin muutamia ihan perus juttuja ja sitten hyppäsin Hensulla semmosen pienen 50cm pystyn. Vaihettiin ja laukkasin ja hyppäsin Taavilla 80cm. Lopuksi käveltiin pihalla.

Keskiviikkona sitten kun ratsastin poneja laitumelta (tai siis Taavilla ratsastin, Henu meni vapaana) Taavi pelästyi jotain ja alko pukitella ja hyppiä. Sain sen hallintaan riimulla ja narulla, ja sitten saa taas otti muutaman askeleen laukkaspurtin. Sain sen uudelleen pysähtymään ja se aloitti hyppimisen. Sitten se käveli rauhallisesti vähän aikaa kunnes veti hirveän ison pukin, josta lensin, ja lähti sitten Hensua ajaen karkuun. Ei hirveästi sattunut ja menin pyydystämään niitä. Laukkasivat kaksi kertaa talon ympäri ja menivät syömään XD Josta antoivat hyvin kiinni. Harjasin Hensun ja kävin äitin kanssa maastossa ilman satulaa. Ihanan reipas ja suurin piirtein hallinnassakin. Hypättiin myös ensimmäiset maastoesteemme, nimittäin Hensun niin inhoamat kuralammikot :)

Hauskaa on ollut ja syyslomaviikko loppuu aivan liian pian!! Vielä pari videota:

E.T. Hennet
Hensu, I love you!
Sonja's Mitch

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti